Ga direct naar het artikel
10 september 2019

Zuid-Limburgse MobiliteitsArena biedt inspiratie

Ondernemers en beleidsmakers hebben dagelijks te maken met het thema mobiliteit. Zij denken bijvoorbeeld na over duurzaamheid, over de voor- en nadelen van flexibel werken of over logistieke vraagstukken. Er zijn talloze manieren om daarbij te ondersteunen. Tijdens de ‘Zuid-Limburgse MobiliteitsArena’ op 20 september stelt Maastricht Bereikbaar hen op de hoogte.

Nieuwe ontwikkelingen

Mobiliteit zien en ervaren. Dat is het doel van de eerste ‘Zuid-Limburgse MobiliteitsArena’, die op 20 september plaatsvindt in het Shimano Experience Center in Valkenburg. Op het gebied van mobiliteit voltrekken zich in razendsnel tempo nieuwe ontwikkelingen. Die worden tijdens dit evenement uitgelicht. Onderdeel van de MobiliteitsArena is een mobiliteitsmarkt met meer dan 60 bedrijven/exposanten. Onder meer de deelfietssystemen, de scans van Maastricht Bereikbaar over mobiliteit, arbeidsvoorwaarden en de potentie van flexwerken en een elektrisch wagenpark en laadinfrastructuur zijn te bekijken.

Ervaringen

Behalve inspiratie opdoen, kunnen werkgevers, lokale bestuurders of mobiliteitsaanbieders ook van elkaar leren door ervaringen uit te wisselen. Tijdens de MobiliteitsArena geeft een interessante businesscase vanuit werkgevers een kijkje achter de schermen. Innovatieve oplossingen voor woon-werkverkeer, flexwerken, zakelijk verkeer, duurzame logistiek, binnenstaddistributie, elektrisch rijden en carsharing, het komt allemaal aan bod. Zo maakt Maastricht Bereikbaar Zuid-Limburgse ondernemers en overheden enthousiast om gezamenlijk aan de slag te gaan met slimme en duurzame mobiliteit vanuit de invalshoeken bereikbaarheid, leefbaarheid, klimaatbeleid en vitaliteit.  

Erbij zijn

De MobiliteitsArena op 20 september duurt van 12.00 tot 15.30 uur en wordt afgesloten met een netwerkborrel. Heeft u een uitnodiging ontvangen en wilt u erbij zijn? Meld u dan aan. Wilt u graag een uitnodiging ontvangen? Laat het weten via mobiliteitsmakelaars@maastricht-bereikbaar.nl. Aanmelden kan tot en met 17 september. 

Op de hoogte blijven?
Ontvang tips, effectieve logistieke aanpassingen en verhalen over duurzame en slimme logistiek.
Meld je aan voor de nieuwsbrief Logistiek Bereikbaar