Ga direct naar het artikel
6 april 2020

Venstertijden laden en lossen binnenstad Maastricht vervallen per 24 maart

De economische gevolgen van de coronacrisis voor bedrijven en organisaties zijn ingrijpend. Niet voor niets presenteerde het kabinet woensdag een uitgebreid steunpakket. Het stadsbestuur van Maastricht heeft daarnaast bekeken of er lokaal nog mogelijkheden zijn om onze bedrijven en organisaties een steun in de rug te geven.

Vervallen venstertijden laden en lossen binnenstad

De venstertijden voor laden en lossen vervallen tijdelijk vanaf dinsdag 24 maart voorlopig tot en met dinsdag 28 april. Dat betekent dat het vanaf dat moment mogelijk is om op ieder tijdstip te laden en lossen in de binnenstad. De paaltjes (selectieve afsluiters) bij ’t Bat, de Boschstraat en het Vrijthof gaan bij ieder voertuig naar beneden. Handhavers zullen bij reguliere werkzaamheden de veiligheid in de gaten houden. Ook ondernemers en de logistieke sector zien toe op de veiligheid.

Dit besluit is deze week genomen in goed overleg met Centrum Management Maastricht en de ondernemers. De gemeente Maastricht laat weten blij te zijn dat de vertegenwoordigers van bewoners van de binnenstad begrip hebben voor deze maatregel. Met dit besluit volgt de gemeente Maastricht het advies van ondernemersvereniging Evofenedex en Transport en Logistiek Nederland. Ondernemers willen bekijken of kortere openingstijden kunnen bijdragen aan het opvangen van omzetverlies in deze tijd.

Vrachtwagen Bidfood Markt Maastricht
Op de hoogte blijven?
Ontvang tips, effectieve logistieke aanpassingen en verhalen over duurzame en slimme logistiek.
Meld je aan voor de nieuwsbrief Logistiek Bereikbaar