Ga direct naar het artikel

Tips voor MKB'ers

over groene logistiek

17 november 2020

Tips voor MKB'ers over groene logistiek

Het midden- en kleinbedrijf in Nederland is direct en indirect betrokken bij veel (nationale) afspraken over de energietransitie. Over vervoer bijvoorbeeld, maar ook over bedrijfsgebouwen en andere zaken. De wens om groen te ondernemen is er, maar er is ook nog die realiteit van investeringen en financiële onzekerheid. Daarom geven we je hier 3 tips waar je concreet iets mee kunt.

Subsidieregeling bestelauto’s

Overweeg je een bestelauto die beter is voor het milieu? In het Klimaatakkoord is financiële ondersteuning aan ondernemers afgesproken bij de aanschaf van een zero-emissie bestelauto. Daarvoor is een subsidieregeling in voorbereiding, die volgens planning begin 2021 in werking treedt.

EV-scan

Weten of een elektrisch wagenpark een goede investering is op dit moment? Laat Stichting E-Pact het voor je uitrekenen. Na zo’n scan weet je precies wat overstappen op elektrische wagens je kost en wat het je oplevert. Zeker de moeite waard dus. Zuid-Limburg Bereikbaar geeft op een aantal van deze scans een fikse korting. Interesse? 

Overgangsregeling

Ben je bezig met de voorbereiding op zero-emissie stadslogistiek? Maar vrees je voor vertraging? Voor verschillende voertuigen zijn overgangsregelingen afgesproken. Op 5 oktober 2020 schreef de staatssecretaris er een brief over aan de Tweede Kamer. Lees in deze brief alles over de hulp voor het MKB bij de invoering van ZES.

Samen op weg

Veel informatie? Gemotiveerd geraakt om de handschoen op te pakken? Neem contact op met onze ervaren logistiek makelaar Mark Luikens. Hij helpt je graag verder op jouw ideale route naar duurzame en efficiënte logistiek.

Mark Luikens
Projectleider Logistiek
Op de hoogte blijven?
Ontvang tips, effectieve logistieke aanpassingen en verhalen over duurzame en slimme logistiek.
Meld je aan voor de nieuwsbrief Logistiek Bereikbaar