Ga direct naar het artikel
9 februari 2021

Succesvolle, betrouwbare vervoerder ‘Limburg Express’ breidt uit

Met de logistieke aanpak zet Zuid-Limburg bereikbaar in op minder en schoner gereden kilometers. Ook transport over water is betrouwbaar, betaalbaar, efficiënt en geeft een forse CO2-reductie. Een succesvol voorbeeld van vervoer over water is de Limburg Express, die een reguliere binnenvaartverbinding tussen Born, Venlo en de ECT Delta terminal in Rotterdam onderhoudt. De partners willen nu uitbreiden met een extra schip.

Succesvolle krachtenbundeling

European Gateway Services (EGS), Barge Terminal Born en de Danser Group bundelen al twee jaar met succes hun krachten in de succesvolle Limburg Express. Als vervoerder willen ze nu graag opschalen naar de Limburg Express 2.0, waarbij een extra schip zal worden ingezet, die ook andere terminals in Rotterdam aandoet.  

Hoge betrouwbaarheid

Een mooie ontwikkeling vindt logistiek makelaar Miranda Volker: “Vervoer over het water is een aantrekkelijk alternatief voor wegtransport. Er zijn op de waterwegen immers geen files, geen wegwerkzaamheden, met daardoor betrouwbare aankomsttijden tegen een concurrerende prijs. De Limburg Express biedt hiervoor de juiste oplossing. Door de hoge betrouwbaarheid en frequentie kunnen bedrijven die deelnemen optimaal hun logistieke operatie plannen. Én door gebruik te maken van de binnenvaart reduceren ze hun carbon footprint. Het zou heel mooi zijn als de Limburg Express 2.0 gerealiseerd kan worden. De Limburg Express 2.0 biedt namelijk kansen om nog meer containers via de binnenvaart naar Limburg te vervoeren.”

Bundeling zorgt voor voldoende lading

De Limburg Express is uniek vanwege de samenwerking tussen twee terminals in Limburg, die voorheen de terminal in Rotterdam met eigen schepen bedienden. De samenwerking leidt tot verschillende efficiencyverbeteringen. Voor binnenvaartschepen die een groot aantal containers vervoeren, zijn in de haven van Rotterdam tijdsloten in het leven geroepen. Hierdoor kunnen ze volgens een vaste planning worden geladen en gelost, wat de betrouwbaarheid van het vervoer ten goede komt. Juist door de bundeling van de twee Limburgse terminals is er altijd voldoende lading voor de Limburg Express om aanspraak te maken op deze service.

Verantwoord ondernemen

Veel bedrijven zoals Hapag-Lloyd en Michael Kors in Venlo die gebruik maken van de Limburg Express vinden het een groot succes. Het draagt bij aan hun doelstellingen van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook Sabic in Sittard-Geleen is erg enthousiast over de samenwerking. Frans van de Water zegt: “Door gebruik te maken van de Limburg Express zijn wij gegarandeerd van een vaste afhandeling in Rotterdam, waardoor wij zeker zijn dat onze containers tijdig beschikbaar zijn voor de afvaart van de zeerederij, en dus ook op tijd bij onze klanten zijn. De Limburg Express is voor ons in die zin dé oplossing voor een probleem waar wij als grote internationale verlader erg veel hinder van ondervinden, namelijk onzekerheid met betrekking tot het moment van afhandeling van de containerbinnenvaart in de zeehaven. De ontwikkeling van Limburg Express 2.0 juichen wij van harte toe, zodat wij ook andere containerstromen betrouwbaar kunnen laten afhandelen in de Rotterdamse haven.”

 

 

 

Meer weten over transport over water?

Onze logistiek makelaar Miranda Volker kijkt graag mee naar de transportmogelijkheden over water voor jouw bedrijf. Samen met Bureau Voorlichting Binnenvaart brengen we de mogelijkheden voor jouw bedrijf in kaart. 

Miranda Volker
Logistiek Makelaar

Kijk voor meer over transport over water bij ons product van weg naar water.

Op de hoogte blijven?
Ontvang tips, effectieve logistieke aanpassingen en verhalen over duurzame en slimme logistiek.
Meld je aan voor de nieuwsbrief Logistiek Bereikbaar