Ga direct naar het artikel
29 november 2019

Pakketje hier, pakketje daar: verzend het via het groene platform Wuunder

Met de feestdagen in zicht is het weer topdrukte in pakketjesland. Pakketjes versturen kan duurzaam met logistieke platformen als Wuunder. Ze bundelen ladingen waardoor vrachtauto’s en bestelbussen voller rondrijden en minder kilometers maken. En dat doen ze het liefst zo groen mogelijk. Voor de eerste en laatste kilometers zet Wuunder vervoersmiddelen in die zo min mogelijk CO2 uitstoten.

Bart Takkenkamp van Wuunder: “Ons idee is simpel, met slimme software koppelen we verzenders en ontvangers op de meest optimale manier aan elkaar. We gaan altijd voor de de beste transportoplossing. Geen busjes die zorgen voor extra drukte in de straat, maar slim en efficiënt ophalen of bezorgen per wijk of straat.”

Snel, simpel en efficiënt

Van groot tot klein, iedereen kan van het logistieke platform Wuunder gebruikmaken. “Klanten koppelen hun eigen webshop of magazijnsysteem aan ons platform en kiezen de voor hen meest efficiënte verzendoptie. De keuze uit vervoerders is breed, van DPD, UPS tot PostNL, ze zijn allemaal gekoppeld aan ons platform. Zakelijke klanten, groot en klein kunnen gebruikmaken van hetzelfde platform en kiezen zelf de vervoerder(s), die bij hen past of hebben de keuze uit drie verzendopties: goedkoop, snel of efficiënt, waarna de best passende vervoerder de zending komt afhalen.”

Bundelen

Lokale (fiets)koeriers halen op de door de klant aangegeven tijdstip en locatie de zending op. “Op een centraal punt worden de zendingen gebundeld en gesorteerd en door de door de klant aangegeven vervoerder opgehaald. Met als doel minder busjes in de straat en minder stops per adres. Bij grote klanten kijken we naar de beste vervoersoplossing en komt de passende vervoerder de zendingen ophalen om vervolgens met een volle vrachtwagen op weg te gaan.”

Hoge kwaliteitseisen

Het platform van Wuunder is met veel logistieke kennis gebouwd. “Ons optimaal werkend online platform aangevuld met een customerserviceafdeling is de sleutel tot ons geheim. We ontzorgen onze klanten volledig. Onze customerserviceafdeling hanteert hoge kwaliteitseisen wat betreft de traceerbaarheid van een zending. Is er een probleem met een zending, dan lossen wij het op.”

Van André Rieu in Maastricht tot Hawaï

Heel wat organisaties hebben het geheim van Wuunder inmiddels ontdekt. “Het Rijksmuseum en André Rieu, ze weten ons elke keer weer te vinden voor het verzenden van hun pakketten. Ons is niks te gek. Vanuit ons hoofdkantoor in Weert organiseren wij leveringen wereldwijd. Ja, zelfs voor een levering in Hawaï hebben we al garant gestaan.”

Ga voor meer informatie over Wuunder of voor het aanmaken van een account voor het snel en simpel versturen van je pakketjes naar www.wearewuunder.com.

 

 

Maak ook een account aan via de website van Wuunder voor het snel en simpel versturen van je pakketjes.

  

Neem voor meer informatie over de inzet van logistieke platformen voor jouw bedrijf contact op met onze projectleider.

Mark Luikens
Projectleider Logistiek
Op de hoogte blijven?
Ontvang tips, effectieve logistieke aanpassingen en verhalen over duurzame en slimme logistiek.
Meld je aan voor de nieuwsbrief Logistiek Bereikbaar