Ga direct naar het artikel
28 januari 2020

Op zoek naar transport? Het online matchingplatform van Quicargo is dé oplossing

Zeker 50% van alle vrachtwagens op de Europese wegen rijdt leeg of gedeeltelijk leeg rond. Zonde, vindt het techbedrijf Quicargo uit Amsterdam. Ze zochten naar een oplossing om bedrijven en vervoerders op een slimme manier aan elkaar te koppelen. Het ontwikkelde online matchingplatform is dé oplossing. Binnen 1 minuut koppelt het platform een bedrijf met een transportbehoefte aan de beschikbare lege vrachtruimte bij jou in de buurt.

Duurzaam transport

Sam Houwen van Quicargo legt uit: “Wij gaan niet alleen voor volle vrachtwagens, maar ook voor minder vrachtwagens op de weg en minder CO2-uitstoot. Slimme logistiek door efficiënter transport voor zowel het bedrijf dat iets te verladen heeft als de vervoerder.”

Groot en professioneel netwerk

Sam: “De innovatie komt vanuit onze digitale oplossing. Ons platform kiest de beste vervoerder op basis van slimme algoritmes waarin onder andere het soort goederen, het type vrachtwagen, de beladingsgraad, de verkeersdrukte en prijs worden meegenomen. Via ons online platform krijgen bedrijven toegang tot een groot en professioneel netwerk van vervoerders in Europa. Maar liefst 300 vervoerders met 10.000 rijdende vrachtwagens zijn beschikbaar via ons netwerk. Zo’n 5.000 verladers (bedrijven met een transportbehoefte) weten ons inmiddels te vinden en maken gebruik van ons online matchingplatform.”

Groot geworden in de Benelux

In de driehoek tussen Amsterdam, Antwerpen en het Ruhrgebied ligt het drukste logistieke wegennet van Europa. Sam: “In deze regio hebben wij met ons fijnmazige netwerk aan vervoerders enorme slagen kunnen slaan door efficiënt de vraag naar wegtransport te matchen met de bestaande transportcapaciteit in deze regio.”

Vervoer in 2 klikken geregeld

Ook in Zuid-Limburg timmert Quicargo aan de weg. “Bedrijven in Zuid-Limburg met een transportbehoefte komen via onze website in contact komen met een enorm aanbod van vervoerders bij hen in de buurt en het worden er alleen maar meer. Bovendien krijgen bedrijven meteen inzicht in de tarieven en is het vervoer met twee klikken ingeregeld.”

Handmatig invoeren verleden tijd

“Bij veel bedrijven wordt het inregelen van transport als een bijzaak beschouwd. Via ons platform bespaar je tijd en kosten doordat je het mensenwerk overlaat aan onze software. Ons online platform vindt in no-time de juiste match voor je. Handmatig invoeren is verleden tijd als je ons systeem koppelt aan jouw ordersyteem.” Sam kan het niet vaak genoeg zeggen: “Op zoek naar transport? Kies voor gemak en ga voor Quicargo.”

Geïnteresseerd?

Ook op zoek naar transport of heb je als vervoerder nog beschikbare ruimte over in jouw wagenpark? Ga naar Quicargo.com en kom meteen in contact met het enorme netwerk aan vervoerders en verladers bij jou in de buurt.

Quicargo en Zuid-Limburg Bereikbaar

Quicargo speelt met haar online matchingplatform een belangrijke rol in het realiseren van minder en schonere kilometers op de weg. En dat is precies waar wij als Zuid-Limburg Bereikbaar dagelijks mee bezig zijn.

Mark Luikens
Projectleider Logistiek
Quicargo pallets online matchingplatform
Op de hoogte blijven?
Ontvang tips, effectieve logistieke aanpassingen en verhalen over duurzame en slimme logistiek.
Meld je aan voor de nieuwsbrief Logistiek Bereikbaar