Ga direct naar het artikel
30 november 2020

In 2021 aan de slag met ‘vergroenen’ van zwaar transport

Kijk jij voor jouw bedrijf ook wel eens vooruit naar een zwaar batterij elektrische truck (hybride of volledig elektrisch)? Zuid-Limburg Bereikbaar helpt je de mogelijkheden in kaart te brengen.  Waarom? ZLB ondersteunt bedrijven bij het realiseren van minder en schoner gereden kilometers. Het programmabureau werkt aan slimme, duurzame en veilige mobiliteit en ondersteunt overheden en bedrijven bij het realiseren van  zero emissie stadslogistiek

Kom snel in actie

Door een publiek-private samenwerking komen we tot toekomstbestendige én rendabele verduurzaming. Naar verwachting is het vanaf 19 januari mogelijk om via DKTI transport een subsidieaanvraag te doen waardoor de financiële haalbaarheid van een zwaar volledige of hybride elektrische truck fors wordt vergroot. Een haalbare TCO komt hiermee in zicht. Samenwerking en schaalgrote zijn daarvoor belangrijk. Zuid-Limburg Bereikbaar brengt bedrijven bij elkaar die gezamenlijk een consortium kunnen vormen voor een meer succesvolle subsidieaanvraag. We zijn vooral op zoek naar bedrijven die rijden in de Provincie Limburg, onder andere actief op Chemelot of actief voor grond- weg- en waterbouw.

Onze ervaren projectleider Logistiek praat  je namens Zuid-Limburg Bereikbaar kosteloos bij over de mogelijkheden binnen de DKTI Transport en helpt je inzicht te krijgen in de haalbaarheid van de subsidieregeling voor jouw bedrijf.

Voornemens voor duurzaam transport verzilveren in het nieuwe jaar? Neem contact op met logistiek expert: mark.luikens@zuid-limburg-bereikbaar.nl of 06 511 65 781.

 

Mark Luikens
Projectleider Logistiek
Op de hoogte blijven?
Ontvang tips, effectieve logistieke aanpassingen en verhalen over duurzame en slimme logistiek.
Meld je aan voor de nieuwsbrief Logistiek Bereikbaar