Ga direct naar het artikel
9 februari 2021

Dat is pas snel laden!

Rijden met elektrische voertuigen wordt steeds toegankelijker en ook voor zwaar vrachtverkeer technisch mogelijk. De mogelijkheid om de accu van deze voertuigen bij jouw bedrijf snel te kunnen opladen is wel nog vaak een probleem. Elektrische vrachtwagens hebben een grotere accu en daarmee een langere laadtijd terwijl de business case sterk afhankelijk is van inzetbaarheid. Wanneer jij overweegt om in te zetten op een elektrische vrachtwagen of elektrische bestelbus voor jouw bedrijf, is het goed om te weten dat extra capaciteit om de accu’s snel op te laden binnen bereik ligt! De mobiele snellader van Jolt Energy Group biedt in veel gevallen uitkomst.

Nieuwe elektrische vrachtwagens en bestelbussen accepteren steeds hogere laadvermogens om de laadtijd te verkorten. Jolt Energy Group lanceert twee modellen High-Power DC Chargers (snelladers) welke ook te gebruiken zijn voor zware elektrische voertuigen. Bovendien kunnen de twee mobiele snelladers geplaatst worden zonder dat er een extra aansluiting op het elektriciteitsnet nodig is. Dus geen grote werkzaamheden of lange doorlooptijden!

Hoe werkt het?

De snelladers worden aangesloten op een bestaande laagspanningsaansluiting. De snelladers hebben een ingebouwde batterij die zich langzaam (AC) oplaadt en zich razendsnel (DC) ontlaadt als een voertuig wordt aangekoppeld om te laden. 

Een van de twee snelladers, de MerlinOne, kan eenvoudig worden verplaatst. Zo kun je bijvoorbeeld experimenteren met de locatie van de snellader, of de snellader kan zelfs worden geplaatst op een locatie zonder stroomvoorziening en wordt dan gewisseld als de batterij van de snellader leeg is. 

Maximaal rendement uit zonnedak

Naast het opladen van voertuigen kan de batterij in de snelladers van Jolt ook gebruikt worden om de groene stroom van het zonnedak van je bedrijf op te slaan in plaats van terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Zo haal je maximaal rendement uit je zonnedak en kun je ook ’s nachts je eigen opgewekte zonnestroom gebruiken! 

Dat is pas snel laden!

Stel je hebt een elektrische bestelbus die 0,3 kWh per kilometer verbruikt en een range van 300 kilometer heeft. Met een reguliere AC lader duurt het 4 à 5 uur totdat het voertuig volgeladen is. Met de mobiele snellader van Jolt is hetzelfde voertuig binnen een halfuur volgeladen! Een vrachtwagen die 1,5 kWh per kilometer verbruikt, laadt met de snellader van Jolt binnen een halfuur 50 km bij, met een reguliere lader duurt dit ruim 4 uur.  

JOLT

Meer informatie?

Onze ervaren projectleider Logistiek praat je kosteloos bij over de mogelijkheden van verduurzaming van je wagenpark en helpt je inzicht te krijgen in de haalbaarheid van een elektrisch wagenpark voor jouw bedrijf. Wil je informatie ontvangen over de oplossing van Jolt? Of heb je zelf een mooie toepassing die we onder de aandacht kunnen brengen? Neem contact op met onze projectleider Logistiek Mark Luikens.

Mark Luikens
Projectleider Logistiek
Op de hoogte blijven?
Ontvang tips, effectieve logistieke aanpassingen en verhalen over duurzame en slimme logistiek.
Meld je aan voor de nieuwsbrief Logistiek Bereikbaar