Ga direct naar het artikel
7 mei 2020

John Paulus over rondbrengen thuisbezorgd lekkers op groene wielen

"Het bezorgen was minstens net zo leuk als het feest zelf!"

Voor corona hield Café Forum één zaterdag in de maand een feest met VJ. Wat doe je als je gasten niet meer naar jou toe mogen komen? Dan zoek je ze op. John Paulus en zijn collega’s bedachten een concept om hun vaste gasten een leuke avond te bezorgen. De muziek werd gestreamd, voor goede gesprekken kwam een chatbox en het lekkers werd vooraf thuisbezorgd. Met de groene wielen van Maastricht Bereikbaar! 

Goed feestje

“We kijken terug op een leuk feestje,” horen we van John Paulus. Hij is eigenaar van Café Forum waar zaterdag 25 april een inmiddels ongewone activiteit heerste. “Tachtig pakketten mochten we bezorgen. Veel van de pakketten gingen naar onze vaste gasten, maar er was ook een bedrijf dat zijn thuiswerkers een pakket aanbood. We hebben zingend een jarige weten te verrassen met een pakket. Dat leverde een vrolijke reactie op. Maar iedereen die bezorgde heeft letterlijk achter elke deur een lach aangetroffen. Het bezorgen was daarom minstens net zo leuk als het feest zelf!”   

Online gezelligheid

“Onze VJ mixt videoclips aan elkaar. Normaal live op locatie, maar nu via online streaming. Mensen bekeken dit thuis, met z’n tweeën, soms met z’n vieren. In de chatbox hadden mijn personeel en ik eindelijk het gevoel weer met gasten bezig te zijn. Dat is toch waar het in de horeca om draait. De volgende avond is al ingepland voor zaterdag 9 mei! Bij mijn andere zaak, Café Paulus, plannen we een vrijdagborrel. Het vooraf plannen en thuisbezorgen is heel arbeidsintensief, maar gaf een positief gevoel."

Groene wielen

Het thuisbezorgen van de pakketten gebeurde met e-bikes en de e-cargobike van Maastricht Bereikbaar. Het uitlenen van ‘groene wielen’ voor transport in de binnenstad is een van de onderdelen van het programma Duurzame stadslogistiek. Ondernemers kunnen ervaring opdoen met verschillende vormen van duurzaam transport. “Nu door corona meer ondernemers behoefte hebben aan bezorgmogelijkheden zijn we blij dat we kunnen helpen,” zegt projectleider Binnenstad Jelle Ummels. 

Voor herhaling vatbaar! 

John Paulus is blij dat hij de fietsen kon lenen. “Anders hadden we auto’s in moeten zetten. Nu hadden we meer lol, minder uitstoot en er kan hartstikke veel volume in die bak. Vooraf werd ons gezegd dat het echt wel even wennen zou zijn, maar we reden met de elektrische fietsen zo op weg. Terugkijkend naar de binnenstromende appjes, foto’s en filmpjes, hebben onze gasten genoten! We kijken uit naar de volgende editie.”