Ga direct naar het artikel
8 oktober 2019

Horecaondernemer Lok Man Li over de DeliverEbike

"Met een elektrische bezorgfiets kom je overal in de binnenstad"

Bezorgen doen ze bij het Sushi Centre in hartje Maastricht grotendeels met de fiets. Een bewuste keuze. “Met de fiets kom je in de binnenstad overal en je betaalt alleen de kosten voor elektriciteit en geen brandstofkosten,” laat eigenaar Lok Man Li weten. “Vier bezorgers rijden rond op een elektrische DeliverEbike. Per dag legt een bezorger zo’n 30 km op de fiets af. Dat is goed te doen met een elektrische bezorgfiets. Ze zijn snel en je hoeft minder te trappen.”

Fiets met eigen logo en url

Het idee om te bezorgen met de DeliverEbike deed Lok Man Li op tijdens een bezoek aan Amsterdam. “Daar zie je niks anders dan bezorgers die op een elektrische fiets rondrijden.” Terug in Maastricht informeerde hij meteen bij DeliverEbike of er ook mogelijkheden waren voor Maastricht. “We hebben de elektrische bezorgfiets eerst voor een jaar geleased om te kijken of het wat voor ons was. Dat beviel zo goed, dat we besloten om voor vier jaar vier DeliverEbikes te leasen. We kozen als kleur wit met ons eigen rode logo erop en lieten de url van onze website in het frame plaatsen.”

Scooters niet handig

Naast de vier fietsen bezorgen ze bij het Sushi Centre ook nog met vier scooters. “De scooters gebruiken we alleen voor bestellingen die verder weg liggen. We bezorgen in een straal van 10 kilometer rondom Maastricht. Ze zijn niet handig om te gebruiken in de binnenstad. Je mag er niet alle straten mee inrijden, met een fiets wel.”

Onderhoud inclusief

“De e-bikes zijn op de lange termijn goedkoper dan onze scooters en de ene auto die we nog hebben voor hele grote bestellingen. We betalen geen geld aan benzine en het onderhoud van de fietsen zit in het leasecontract. DeliverEbike garandeert een 24 uursservice. Is er iets kapot dan wordt dat nog dezelfde dag gerepareerd of krijgen we een vervangfiets om toch ons werk te kunnen blijven doen. Een band plakken kunnen we wel zelf, maar als een beugel afbreekt of de remmen van de fiets niet meer goed werken, is het erg fijn dat dit meteen wordt opgelost zonder extra kosten.”

Duurzaam ondernemen

Lok Man Li onderneemt op meer vlakken duurzaam. “We zijn overgegaan op papieren zakken, hebben overal led-verlichting in ons afhaalrestaurant en we zorgen dat de airco en koelinstallaties goed onderhouden worden. Door deze installaties goed te onderhouden gaan ze langer mee en zijn ze zuiniger. Niet alleen milieuvriendelijke oplossingen, maar ook kostenbesparend.”