Ga direct naar het artikel
25 september 2018

Frank Kalf over de bakfiets

"Al bij de start van mijn bedrijf nu zo’n jaar geleden koos ik voor een bakfiets. Ik kan er alles wat ik nodig heb in kwijt"

Ondernemer Frank Kalf van Wyckse Wodka koos heel bewust voor een bakfiets

Een bakfiets met allure. Die betiteling mag je de bakfiets van Frank Kalf uit Kanne best geven. In zijn bakfiets vervoert hij namelijk een exclusief goedje: wodka met als basis alleen maar Maastrichtse ingrediënten. Frank: “Maastricht had al lokale wijnen, bieren, maar nog helemaal geen wodka. En al helemaal geen wodka uit het hippe stadsdeel Wyck.”

Met zijn bakfiets fietst hij in stijl door de stad. Maar het design is niet alleen waarom ondernemer Frank koos voor de fiets. “Fietsend met mijn product door de stad gaan is eigenlijk uit nood geboren. Het is niet te doen om met de auto verschillende adressen af te gaan om mijn Wyckse Wodka af te leveren. Ik hoef met de fiets geen parkeerplek te zoeken. Ik sta nergens vast en ik kom in elk straatje tot hartje centrum. De extra tijd die ik overhoud, gebruik ik om een praatje te maken met mijn klanten en om mijn product met gepaste trots te presenteren.” 

Bewust keuze

Fietsend door de stad zijn product aan de man brengen was voor Frank niet alleen een praktische, maar ook een heel bewuste keuze: “Al bij de start van mijn bedrijf nu zo’n jaar geleden koos ik voor een bakfiets. Ik kan er alles wat ik nodig heb in kwijt. Zelfs een mobiele bar die ik door een bevriende meubelmaker liet maken, kan er in mee. We worden veel gevraagd op evenementen en feestjes om cocktails te maken. De hele catering die ik dan nodig heb, kan mee in de bakfiets.”  

Fietsen = fun

“Ik ben opgegroeid met door weer en wind naar school fietsen. Twee keer per dag naar Maastricht fietsen vanuit Kanne stelt daartegenover niks voor. Fietsen is goed voor je gezondheid en ik beleef er ook veel plezier aan. Alleen bij heel slecht weer of als ik grotere spullen moet meenemen pak ik de auto. Maar liever niet!” 

Meer weten over Frank en zijn Wyckse Wodka? Check www.wycksewodka.nl