Ga direct naar het artikel
8 april 2020

Extra lucht ook voor `zware jongens` bij Janssen Group

"Samen werken we aan het rijden van minder en schonere kilometers."

Janssen Group is sinds vorig jaar als partner aangesloten bij Zuid-Limburg Bereikbaar (ZLB). Samen werken we aan het rijden van minder en schonere kilometers. Sinds we midden in de coronacrisis zitten, lijkt alweer een tijdje geleden, maar op vrijdag 6 maart jl. kregen de banden van het wagenpark en de auto’s van de medewerkers lucht van het team van Band op Spanning.

Samenwerking met ZLB

Zuid-Limburg Bereikbaar organiseerde deze actie bij Janssen Group, een grote speler op het gebied van grondverzet, weg- en waterbouw, verhuur, recycling & bouwstoffen. Na het werk reden de medewerkers met hun banden op de juiste spanning veilig naar huis.

Zware bedrijfsvoertuigen

Niet alleen de spanning van de banden van de auto’s van de medewerkers werden gecontroleerd. Ook de banden van de zware werkvoertuigen kwamen aan de beurt. Bij 25 van deze zware jongens zijn de banden gecontroleerd en waar nodig kregen ze wat extra lucht. Bandenspecialist Kicken, met ruime kennis en ervaring in het controleren van de banden van zware voertuigen, voerde deze bandenspanningsacties uit.

Resultaten

Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld 60% van de auto`s in nederland rijdt met onderspanning. De bandenspanningsactie leverde Janssen Group een besparing op van ruim 12.800 kg CO2. Dat staat gelijk aan de CO2-opname van 475 bomen. Janssen Group had al besloten de banden op regelmatige basis te gaan controleren. Want pas bij het frequent oppompen van de banden, ieder kwartaal, zullen ook meer structurele resultaten voor bedrijfsvoering en klimaat inzichtelijk worden. 

Compliment

Janssen group heeft op 6 maart jl, na afloop van de actie, een afsluitende bijeenkomst georganiseerd waarin de resultaten werden gepresenteerd. Projectleider Logistiek Mark Luikens van Zuid-Limburg Bereikbaar complimenteerde de medewerkers van de werkplaats: “De banden van jullie zware voertuigen zijn qua onderhoud en profiel prima in orde. Mooi, want zo rij je veiliger, stoot je minder CO2 uit en bespaar je brandstofkosten.”