Ga direct naar het artikel

Aanpak

voor slimme en duurzame logistiek

Logistieke oplossingen op maat

Onze logistiek makelaars zetten gratis hun expertise in om bedrijven te helpen bij het optimaliseren van hun logistieke proces. Door efficiënter te werken of het wagenpark optimaal in te zetten. We gaan voor duurzame oplossingen en een haalbare business case met een blijvend effect en vaak kostenbesparend. Dat doen we voor vervoerders en verladers rijdend in Zuid-Limburg en voor bedrijven actief in de bouw- en installatiebranche. Op maat voor jouw bedrijf.

Duurzame bedrijfsvoering logistiek

Projectleider Logistiek Mark Luikens doet dat voor vervoerders en verladers rijdend in Zuid-Limburg en voor bedrijven in Zuid-Limburg die actief zijn in de bouw- en installatiebranche. Organisatie of ondernemers die zorgen voor de bevoorrading van de binnenstad van Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen kunnen terecht bij projectleider Gebiedsgerichte aanpak en binnenstad Jelle Ummels. Beide projectleiders helpen bedrijven graag verder met het verduurzamen en slimmer aanpakken van hun logistiek. 

Samen gaan voor

  • minder logistieke kilometers
  • een verhoging van de beladingsgraad door slim te plannen
  • het verminderen van de CO2-uitstoot
  • het beperken van de overlast van filedruk
  • het beperken van het personeeltekort

Emissieloze stadslogistiek

Samen met 30 tot 40 andere grote steden in Nederland hebben Maastricht en Heerlen de ambitie om in 2025 te komen tot een emissieloze stadslogistiek. Dit heeft uiteraard consequenties voor de bevoorrading van de binnenstad. Projectleider Francoise van den Broek maakt bedrijven graag wegwijs in de veranderingen die er aan komen. Samen zoekt ze naar mogelijkheden om de bestaande capaciteit beter te benutten met als doel CO2-reductie, minder verkeer op de weg, een hogere beladingsgraad en een betere bereikbaarheid. Altijd rekening houdend met jouw onderneming en organisatiemodel.

CO2-Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder wordt door veel overheden ingezet als instrument voor het duurzaam inkopen van bouwprojecten, onder andere in de grond-, weg en waterbouw. Projectleider Mark Luikens kijkt graag samen met je naar de mogelijkheden om jouw bedrijf volgens de prestatieladder te laten certificeren. Eenmaal gecertificeerd ontvangt jouw bedrijf afhankelijk van het niveau van de ladder een voordeel wat doorslaggevend kan zijn.

Gratis adviesgesprek

  • In een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek kijken we naar het besparingspotentieel voor jouw onderneming en de partners waar jullie mee samenwerken.
  • Het succesvol invoeren van logistieke verbeteringen is altijd maatwerk en vraagt vaak om samenwerking tussen de verlader, de logistiek dienstverlener en de ontvanger.
  • Bij grotere projecten kunnen we regelen dat jouw bedrijf ondersteuning krijgt van een stagiaire.

Hoe doen we dat?

Tijdens het adviesgesprek kijken wij als buitenstaander op een frisse manier naar het logistieke proces in de keten en richten wij ons op de voor jouw bedrijf gewenste voordelen. Bijvoorbeeld op het terrein van kostenbesparing en CO2-reductie. Ook kijken we naar de leveringszekerheid en -snelheid om de klanttevredenheid te verhogen.

Voor wie?

Dat doen we voor vervoerders en verladers rijdend in Zuid-Limburg en bedrijven actief in de bouw- en installatiebranche. Ook ondernemers actief in de retail, horeca of afvalverwerking in het stadscentrum van Maastricht helpen we verder met het verduurzamen en slimmer aanpakken van hun logistiek om te komen tot een emissieloze binnenstad in 2025.

Logistiek partner worden?

Ook als bedrijf aan de slag met het terugdringen van het aantal autokilometers en zo besparen op CO2-uitstoot? Sluit je gratis aan bij Zuid-Limburg Bereikbaar en word logistiek partner. Logistiek advies en projectondersteuning zijn gratis. Voer je als bedrijf een project uit dat resulteert in minimaal vijf dagelijkse spitsmijdingen en/of een besparing van 2.500 kg CO2 per jaar, dan verdien je een bijdrage van 4.000 euro om jouw logistieke aanpak verder te verduurzamen.

Volop expertise in huis

Zuid-Limburg Bereikbaar werkt samen met evofenedex, TLN, ELC-Limburg, SIM, het KennisDC Logistiek en lokale, regionale en rijksoverheden. Gezamenlijk versterken wij de logistieke ketens in Zuid-Limburg.

Start vandaag nog met het efficiënter maken en het verduurzamen van je logistiek! Neem contact op met een van onze projectleiders logistiek.

Mark Luikens
Projectleider Logistiek
Jelle Ummels
Projectleider Gebiedsgerichte aanpak & Binnenstad
Extra lucht ook voor `zware jongens` bij Janssen Group
Samen werken we aan het rijden van minder en schonere kilometers.
Lees meer
Directeur Christian Jansen over het logistiek partnerschap
De gele bouwmachines van Janssen Group worden steeds groener
Lees meer
Slimme logistiek bij Houben Vastgoedservice
De helft minder ritten én ruim 75 ton CO2-reductie per jaar
Lees meer
Op de hoogte blijven?
Ontvang tips, effectieve logistieke aanpassingen en verhalen over duurzame en slimme logistiek.
Meld je aan voor de nieuwsbrief Logistiek Bereikbaar